Tafelen met thee

Thee leent zich uitstekend voor elke maaltijd en is een gezonde en nieuwe alcoholvrije inspiratie voor bij het tafelen.

Voor elk gerecht bestaat er een thee die de smaken in je gerecht extra tot zijn recht laten komen. Zowel als drank, maar ook als ingrediënt is het een uitstekende combinatie.

Voor elk gerecht een passende thee, is het nu een pittig – of licht gerecht, vis of vlees, zoet of zuur.

Onze Premium biologische thee is wat zijn kwaliteit en genot betreft zeker te vergelijken met wijn. Daarbij heb je dat thee de spijvertering bevordert.

Niet alleen de smaak is belangrijk, maar ook het mondgevoel van de thee. Bij volle gerechten met stevige smaken kun je het beste zwarte thee serveren.

Groene thee: Sencha, of andere Japanse thee, gaat goed samen met frisse gerechten. Denk dan aan zeevruchten, vis of rijst. Ook worden zoute gerechten milder door deze thee erbij te drinken.
Oolong thee: Deze thee die tussen groen en zwart in zit, is lekker bij schelp- en schaaldieren.

Zwarte thee: Zwart heeft flink wat body waardoor hij geschikt is om te drinken bij vleesgerechten.
Jasmijnthee: Kook je gerechten met subtiele smaken? Kies dan deze lichte groene bloemige thee.
Witte thee:  De subtiele witte thee is zoals champagne en heerlijk als welkomstdrankje bij een licht hapje. Wit werkt neutraliserend en kun je ook prima in een cold brew shotje tussen gerechten door serveren. Hoe je cold brew thee maakt? Laat thee met koud- of spuitwater 12 tot 24 uur in de koelkast staan.

Tip: Serveer de thee niet te warm, anders proef je niks van alle smaken (40 tot 60 graden is perfect).

Tisane bij nagerecht

Rooibos met gember: Bij ijs als nagerecht

Groene Rooibos Appelsien en Vanille: Chocolade nagerecht.

Graag een theekaart die bij je gerechten past, we helpen je graag een gepast assortiment te kiezen.