Welke thee acne, zonnebrand en droge huid

Een van de meest voorkomende huidproblemen is acne. Acne ontstaat wanneer verstopte poriën of cysten worden gevormd op het gezicht, schouders, rug en borst.

Hoewel geen thee op zichzelf acne kan genezen, kunnen sommige deze pijnlijke vlekken helpen bestrijden. Kruidenthee (rooibos, groene munt en kamille) wordt gebruikt – als kruidenthee en lokaal – om acne en andere huidaandoeningen te bestrijden.

Rooibosthee is rijk aan twee krachtige voedingsstoffen voor een heldere huid (alfa-hydroxyzuur en zink) en kan acne, zonnebrand en droge huid in de winter helpen verminderen.

Kamille thee wordt al eeuwenlang door genezers gebruikt en is een andere huidzuiverende thee vanwege de ontstekingsremmende voordelen, die ontstekingsacne en rosacea kunnen verminderen.

Als je van muntthee houdt, kan je huid er ook van genieten! Groene muntthee biedt antioxiderende voordelen die kunnen helpen verstopping van de huid te voorkomen en de groei van bacteriën die acne veroorzaken te ontmoedigen.

Daarnaast is aangetoond dat groene muntthee ook helpt bij het voorkomen van hormonale onevenwichtigheden die kunnen leiden tot acne.